Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

OI " KUTLESS " ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ


Οι « kutless » είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο συγκρότημα χριστιανικής ροκ μουσικής. Και κατά την γνώμη μας το καλύτερο ροκ συγκρότημα γενικά. Ονομάστηκαν « kutless » διότι, όπως δήλωσαν σε μια συνέντευξή τους, ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε για να είμαστε εμείς « cutless », δηλαδή χωρίς τα τραύματα της αμαρτίας, της φθοράς, του θανάτου και του Σατανά.

Όπως και οι περισσότεροι χριστιανοί μουσικοί καλλιτέχνες στην Αμερική δημιουργούν μη ομολογιακή μουσική, δηλαδή μουσική που δεν εκφράζει ούτε προβάλλει συγκεκριμένη χριστιανική ομολογία. Και αυτό είναι φυσικό, διότι όλοι οι καλλιτέχνες επιθυμούν το έργο τους να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση και αποδοχή. Άλλωστε, μιλάμε για μια χώρα που από την γέννησή της ήταν πολυεθνική και συμπεριλάμβανε ποικίλα χριστιανικά δόγματα. Οι στίχοι λοιπόν των τραγουδιών των « kutless » αναφέρονται κυρίως στην σταυρική θυσία του Χριστού, στην αγάπη του Θεού και περιλαμβάνουν δεήσεις για έλεος και σωτηρία, δοξολογία κ.τ.λ.. Άλλα έχουν κοινωνικό περιεχόμενο ....

Ο ήχος τους είναι δυνατός και όσο πάει γίνεται καλύτερος. Υπάρχουν τραγούδια για όλα τα γούστα. Από ήρεμες μπαλάντες μέχρι δυνατά hard rock κομμάτια. Αν κάποιος προσέξει τους στίχους τους, πραγματικά, θα θαυμάσει και θα απορήσει πώς είναι δυνατόν την σύγχρονη εποχή μια παρέα από νέα παιδιά να δίνει τόσο δυνατό χριστιανικό μήνυμα.



" STRONG TOWER "








« ALL WHO ARE THIRSTY »








WE FALL DOWN






" ΨΑΛΑΤΕ ΑΥΤΩ ΨΑΛΑΤΕ !


ΚΑΛΩΣ ΨΑΛΑΤΕ ΑΥΤΩ ΕΝ ΑΛΑΛΑΓΜΩ ! "