Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΣΤΙΣ 24 ΚΑΙ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα δώσει δύο συναυλίες στις 24 και 25 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Σε μια εποχή που η Ελλάδα βάλλεται από παντού ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα βροντοφωνάξει πως η Ελλάδα θα παραμείνει ελεύθερη, ασυμβίβαστη και ακλόνητη. Η Παναγία η Μεγαλόχαρη, όπως και παλαιότερα μας έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ, έτσι και τώρα θα μας οδηγήσει στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Αρκεί να της το ζητήσουμε. Αρκεί να βρούμε το δρόμο για την Εκκλησία, δρόμο που είχαμε χάσει, αρκεί να βρούμε την ΠΙΣΤΗ μας, αρκεί να βρούμε τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Ας βροντοφωνάξουμε και εμεις μαζί με τον Σπανουδάκη πως θα μείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αξίες του Γένους μας. Ας είμαστε όλοι εκεί!



Παραθέτουμε απόσπασμα από συνέντευξη του Σπανουδάκη σχετικά με την εν λόγω συναυλία, τρέιλερ για τη Συναυλία και άλλα βίντεος.


Απόσπασμα συνέντευξης του Σταμάτη Σπανουδάκη στην εφημερίδα Δημοκρατία

- Πιστεύετε ότι είναι καθήκον του καλλιτέχνη σε αυτές τις δύσκολες εποχές να στέκεται κοντά στον λαό;

- Το καθήκον του καλλιτέχνη για μένα είναι πρωτίστως να στέκεται ακλόνητος βράχος στη δική του αλήθεια. Όποιο κι αν είναι το κόστος. Αυτός είναι και ο μόνος αγώνας που αξίζει να δοθεί. Να ακούει πάντα δηλαδή εκείνη την τρυφερή φωνούλα, που σιγοψιθυρίζει μέσα του. Οι γνώμες και τα θέλω των ανθρώπων γύρω του αλλάζουν συνεχώς. Ποιός θα φανταζόταν ότι σήμερα όλοι οι Έλληνες « προοδευτικοί » πολιτικοί, καλλιτέχνες και λοιποί παράγοντες, πολέμιοι χρόνια της ιστορίας, της θρησκείας και κάθε αληθινά ελληνικής φωνής, θα μίλαγαν με ψεύτικες – ειν’ αλήθεια – φωνούλες για πατρίδα. Αχ, πώς αλλάζουν οι καιροί! Και βγαίνουν και τα σαλιγκάρια να λιαστούν. Ας είναι. Ο ήλιος δεν τσιγκουνεύεται. Λάμπει για όλους.

- Επιλέξατε να παρουσιάσετε σε αυτές τις δύο συναυλίες τις πιο αγαπημένες επικές και θρησκευτικές σας συνθέσεις. Είναι η επαφή με τη θρησκεία και τα ελληνικά ιδεώδη το στήριγμα ενός ταλαιπωρημένου λαού;

- Νομίζω πως ναι. Πρώτα γονατίζεις και μετά ορθώνεσαι. Το ανάποδο είναι ακριβώς η στάση που μας έφερε εδώ. Πόσο πιο ωραίο είναι το να γονατίζεις και να ταπεινώνεσαι μπροστά στον Χριστό, με αγάπη και θεληματικά, από το να κάνεις το ίδιο από ανάγκη μπροστά στο ΔΝΤ και τους εγχώριους υπαλλήλους του.

- Αποφασίσατε σ’ αυτές τις συναυλίες να χρησιμοποιήσετε το σύστημα υπερτιτλισμού με τους στίχους, ώστε να μπορεί να συμμετέχει ενεργά το κοινό τραγουδώντας τα κομμάτια.

- Όλοι με θεωρούν συνθέτη. Μπορεί και να’ χουν δίκιο. Χρόνια όμως τώρα γράφω στίχους και ιστοριούλες για τη ζωή μου. Όταν γραφτεί ο στίχος, πρέπει και να φανεί, ιδίως όταν δεν τραγουδάει τραγουδιστής, αλλά χορωδία. Θα ‘μαι πολύ ευτυχής και δικαιωμένος αν ο κόσμος σιγοτραγουδάει σε όλα τα κομμάτια της συναυλίας. Αυτή θα ‘ναι η πραγματική αγκαλιά που αποζητάω σε κάθε συναυλία μου.

- Μαζί επί σκηνής θα είστε με τους πρωτοψάλτες Γιώργο και Κωνσταντίνο Μπιλάλη. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους στις συναυλίες σας;

- Νομίζω ότι οι δύο γλυκύτατοι πρωτοψάλτες θα βοηθήσουν στη φανέρωση της « καθ’ ημάς » πλευράς μου. Όπως, αντιστοίχως, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ( πρώτο βιολί ) και το σύνολο εγχόρδων Τάμαλο της « κλασικής ». Όπως οι χορωδίες του Σπύρου Λάμπρου φανερώνουν τον στίχο μου και το rock group Τσίκο, Στέφανος, Νίκος και Ντίνος την αντίστοιχη « ροκ » πλευρά μου.

- Στα έργα σας έχετε πολλάκις υμνήσει την ελληνικότητα. Συνεχίζει η χώρα μας να σας εμπνέει;

Πριν, τώρα και για πάντα. « Πώς να ζω χωρίς το φως και πώς να μην ελπίζω, είμαι εδώ και σ’ αγαπώ, χωρίς να σε αγγίζω, είμαι εδώ ».

….

- Θα παίρνατε εύκολα την απόφαση να φεύγατε για το εξωτερικό στα δύσκολα;

- Ποιά δύσκολα; Ακόμα δεν αρχίσαμε. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμα για να φτάσουμε στο τέλος. Και τότε, δεν θα παίζει ρόλο σε ποιόν τόπο είσαι, γιατί κανένας δεν αποφεύγει το βλέμμα του Θεού, που όλα τα βλέπει και θα δώσει στον καθένα κατά τα έργα και τη ζωή του. Μακάρι η ψυχή μου να ‘ναι στον σωστό τόπο και τρόπο εκείνη τη στιγμή.



ΤΡΕΪΛΕΡ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ






ΒΙΝΤΕΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ














ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

http://www.stamatisspanoudakis.com/